Leasing en bedrijfsfietsen

Leasing en bedrijfsfietsen

Fietsleasing

Kan jij ook een fiets leasen via je werk?  Ja, ook dan kunnen we je, mét onze gekende service, van dienst zijn!

Hiervoor werken we graag en goed samen met KBC Autolease, B2Bike, O2O, Team Cyclis, Velobility en Ctec.

Heeft u een (kleine) KMO en wil u genieten van fiscaal voordeel zonder adminstratieve rompslomp?

Maak uw werknemers en uzelf dan blij door de aankoop van fietsen voor uw werknemers of bedrijfsfietsen mét service via ons! Contacteer ons vrijblijvend om de mogelijkheden te bespreken!

CONTACTEER ONS

Wat betekent leasing?

Leasing of huurkoop is een overeenkomst waarbij je op lange termijn een fiets huurt. Kan je via je werkgever een fiets laten leasen, dan zijn er vier partijen in het spel:

    
  • de leasemaatschappij (bij ons: KBC autolease / B2Bike / Cyclis / Velobility / CTEC)
  • de fietsleverancier = fietsenwinkel
  • de werkgever
  • de werknemer die een fiets wil leasen

Er zijn 2 vormen van fietsleasing:

  
  1. Bij financiële leasing is het uiteindelijke doel het kopen van de fiets (een aankoop op afbetaling).
  2. Bij operationele leasing gaat het over het gebruik van de fiets gedurende een bepaalde periode. De fiets wordt ter beschikking gesteld van de werknemer, maar blijft eigendom van de leasingfirma. Je huurt als het ware het gebruik van de fiets. Operationele leasing is veruit de meest voorkomende vorm van fietsleasing.

Hoe werkt operationele leasing?

  
  1. De leasemaatschappij sluit eerst een raamovereenkomst met de werkgever.

  2. Daarna kunnen de werknemers die in aanmerking komen een offerte aanvragen bij een door de leasingmaatschappij erkende fietshandelaar.

  3. Zodra de offerte van de fietsleverancier is goedgekeurd door de leasingmaatschappij, wordt een leasecontract tussen leasingmaatschappij en de werknemer opgemaakt.

  4. In een fietsleaseplan tussen werkgever en werknemer worden alle afspraken over de toekenning en het gebruik van de fiets vastgelegd.

Kies voor een leasing totaalpakket en geniet van tot 50% voordeel in de prijs

Bijna alle leasingfirma’s bieden een totaalpakket aan met een ruime keuze aan fietsen, verzekering, fietsbijstand en de administratieve afhandeling.

De betaling van het leasecontract kan gebeuren via het brutoloon. Door deze loonruil kost de fiets aan de werknemer eigenlijk maar de helft in vergelijking met de situatie waarin je als werknemer via het nettoloon een fiets zou aankopen.

Wat kunnen wij hierin voor jou betekenen?

Als uw werkgever met één van onze leasepartners een samenwerking aangaat, zorgen wij er uiteraard voor dat u het juiste advies en informatie krijgt bij het kiezen van de gepaste fiets en accessoires, een correct afgestelde fiets overhandigt krijgt (met de nodige uitleg qua werking en onderhoud) en u zo weinig mogelijk bezig moet houden met de administratieve afhandeling.

Uiteraard zullen ook onderhoud en eventuele herstellingen achteraf met de grootste zorg uitgevoerd worden door onze ervaren techniekers.

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.