Fietsverzorging tijdens de wintermaanden: een essentiële gids van Fietsen Kim


Het koude seizoen is hier! Voor sommigen betekent dit dat ze hun geliefde tweewieler in de garage opbergen tot de lente. Maar waarom zou je dat doen als je kunt blijven genieten van je rit, zelfs in de winter? Goede voorbereiding is hier de sleutel, en daar komt de Fietsverzorging tijdens de wintermaanden in beeld: een essentiële gids van Fietsen Kim.

Winter fietsverzorging: Wat is het belang?

De impact van winterweer op je fiets varieert, van invloed op de batterij van je e-bike tot een vieze laag aangekoekt strooizout. Regelmatige fietsverzorging tijdens de wintermaanden is dus geen overbodige luxe, maar essentieel. Het helpt niet alleen om je fiets goed te houden, maar het verlengt ook de levensduur ervan.

10x tips voor fietsonderhoud in de winter

Bij Fietsen Kim, specialist in fietsverzorging en hét adres voor al je fietsbehoeften, begrijpen we dat. Hier is je essentiële gids voor Fietsverzorging tijdens de wintermaanden:

  1. Dagelijks fietsonderhoud: Regelmatige onderhoudsbeurten van je fiets zorgen voor een optimale werking van je remmen, versnellingen en kettingen.
  2. Maak je fiets schoon als er gestrooid is: Zout kan roest veroorzaken. Spoel je fiets af en veeg hem af met een doekje na het fietsen op gestrooide wegen.
  3. Bewaar de accu van je elektrische fiets op kamertemperatuur: De accu van je e-bike raakt sneller leeg bij kou. Bewaar de accu altijd op kamertemperatuur.
  4. Zet je fiets zoveel mogelijk op een warme en droge plaats: Dit helpt vochtgerelateerde schade te voorkomen en zorgt ervoor dat je fiets onderdelen droog blijven.
  5. Bedruppel je fietsketting met kettingreiniger én wax van bv. Bike7: Dit houdt de ketting soepel en voorkomt dat vocht tussen je onderdelen komt.
  6. Overweeg het plaatsen van speciale fietswinterbanden: Deze blijven ook in de winter soepel en zorgen voor goede grip.
  7. Zorg voor een goed werkende verlichting: Goede fietsverlichting is essentieel voor je veiligheid tijdens de donkere wintermaanden.
  8. Spuit je fiets in met Bike7 Protect & Shine: Dit voorkomt dat je fiets gaat roesten of vuil zich gaat hechten.
  9. Controleer regelmatig op slijtage: In de winter slijten veel onderdelen sneller dan in de zomer, dus regelmatige controle is noodzakelijk.
  10. Ga zelf veilig de weg op: Maak jezelf goed zichtbaar, houd goed zicht en draag eventueel bescherming zoals een fietshelm.

Over Fietsen Kim

Bij Fietsen Kim, gelegen in Kerkstraat 6 - Vosselaar, is het onze missie om elke klant met tevredenheid op pad te sturen en uw fietsplezier te waarborgen. Of u nu een nieuwe fiets nodig heeft, reparaties of jaarlijks onderhoud wilt, we staan klaar om u te helpen. Van e-bikes tot racefietsen en mountainbikes, we hebben een diverse collectie die voor elk wat wils biedt.

Als het gaat om fietsverzorging tijdens de wintermaanden, dan is onze essentiële gids uw betrouwbare metgezel. Volg de tips en geniet van het fietsen, zelfs in de winter! Heeft u vragen of hulp nodig bij de verzorging van uw fiets in de winter? Neem dan contact met ons op via email: info@fietsenkim.be of bel ons op +32 14 61 84 00. U bent ook van harte welkom om ons te bezoeken op Kerkstraat 6, 2350 Vosselaar.

Laat de kou u niet tegenhouden. Bereid uw fiets voor op de winter en blijf genieten van de rit!

Contact | Fietsen KIM Vosselaar

Contact | Fietsen KIM Vosselaar

Onze klanten kunnen rekenen op onze professionele en persoonlijke service, creativiteit, expertise en jarenlange ervaring in stadsfietsen, elektrische fietsen, ???????racefietsen, mountainbikes en kinderfietsen.

ONTDEK MEER

Meest recent

Ontdek meer promoties

Ontdek meer nieuws

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.