Is het dan nu tijd voor jou om te schitteren op een TIME?
De tijd waar Tom Boonen wereldkampioen werd op een Time racefiets in 2005 is ondertussen lang vervlogen. Time, het gevierde fietsmerk dat ooit de hoogste toppen scheerde met renners als, zoals eerder vermeld Tom Boonen, maar ook Thomas Voeckler, Sylvain Chavanel, Paolo Bettini of Julien Absalon.

Maar is het dan nu tijd voor jou om te schitteren op een TIME?

We sommen graag de redenen op om te kiezen voor dit mooie merk:

1. Het product wordt met zorg, aandacht en passie gemaakt in de TIME Bicycles fabriek in Slowakije (Europa!)

2. Het carbon van TIME is gemaakt volgens het Braided Carbon Structure principe en geen Prepreg carbon, waardoor het frame unieke rijeigenschappen krijgt vanwege het gebruik van 17 verschillende soorten carbon fibre draden, waaronder dyneema fibre dat 15x sterker is dan staal en is zo licht dat het drijft op water. 

3. TIME is anders – het is niet afhankelijk van de beschikbaarheid van materialen van grote koolstof prepreg fabrikanten. Door de eigen gevlochten koolstofstructuren (BCS) te weven heeft TIME strengen van duurzame Bio-Based Dyneema-vezels kunnen testen sinds ze voor het eerst beschikbaar kwamen bij DSM. En in tegenstelling tot de hoge temperatuurovens die gebruikt worden om standaard prepreg frames uit te harden, ligt de lagere harstemperatuur van het RTM injectieproces ruim binnen het veilige temperatuurbereik voor Dyneema.


4. De frames zijn zo perfect gefabriceerd zonder enig oneffenheid dankzij Resin Transfer Moulding, waarbij het zachte droge frame lay-out verandert in een sterke, solide en flexibele constructie. Deze techniek wordt toegepast in ruimtevaart- en hoogwaardige automobiliteittoepassingen maar zelden in de wielersport.

5. Binnen het merk wordt er met veel passie en innovatie gewerkt aan het maken van het beste frame.

6. Op het merk TIME zijn grootheden (zoals hierboven vermeld) in de wielersport kampioen geworden en zij praten nog altijd vol lof over de rijeigenschappen van dit merk.

7. Het merk blijft een prachtig én uniek merk met een schitterende historie vanaf 1987 en zal een mooie toekomst tegemoet gaan dankzij hun passie voor de fiets en de fietsliefhebber.

8. Je zal op een unieke fiets rondrijden.  Je kan immers de fiets volledig à la carte opbouwen vanaf frameset. 

Klaar voor de bewonderende blikken van je (fiets)vrienden?  Maak dan snel een afspraak bij ons in de winkel!


Meest recent

Ontdek meer promoties

Ontdek meer nieuws

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.