Review: Wahoo ELEMNT Bolt V2


Weet je niet goed of de Wahoo ELEMNT Bolt V2 bij jou past? Of wil je erachter komen welke voordelen de Bolt v2 heeft? Lees dan de review van 3athlon.be.

Wahoo ELEMNT Bolt V2, een plezier op de weg (of ernaast…)
Gert-Jan D'haene, 30 juni 2022

Een jaar geleden bracht Wahoo de opvolger van de populaire ELEMNT BOLT op de markt. Met de tweede versie kreeg de Wahoo ROAM GPS nu een kleinere broer, ook met kleurenscherm uitgerust. Voor deze review gingen we maar al te graag offroad om deze BOLT V2 uitvoerig te testen en te vergelijken met de eerste versie.

Kleine ROAM of nieuwe BOLT?
Belangrijkste nieuwigheid is uiteraard het kleurenscherm dat nu ook op het kleinste GPS model van Wahoo terug te vinden is. Met de ROAM had WAHOO uiteraard al een eerste GPS met kleurenscherm op de markt maar nu mocht ook de kleinere variant genieten van het 64-delige kleurenspectrum. Maar is deze BOLT V2 nu een vernieuwde versie van de BOLT V1 of een kleinere variant van de ROAM?

Hoge contrast zorgt dat BOLT V2 duidelijk leesbaar blijft bij fel daglicht.
Het antwoord is simpel: zoals de eerste BOLT de kleine versie was van de ELEMNT is deze tweede versie van de BOLT de kleine variant van de ROAM. Het nam naast het kleurenscherm dezelfde nieuwigheden en verbeteringen mee en dat in een subtieler zodus ook kleiner exemplaar. Te klein? Volgens sommigen wel, maar wij hadden alvast helemaal geen last om te navigeren met deze V2. Zeker het hoge contrast zorgt ervoor dat we elk moment van de dag perfect ons scherm konden aflezen en 2,2 inch mag er ook wel zijn. Naar onze mening staat deze BOLT mooier op je racemachine dan de meer bombastische ROAM.

Kleurenscherm
Het kleurenscherm is sowieso meer dan een pluspunt, dezer dagen mag je het eerder een must noemen. Niet alleen in de navigatie spelen kleuren een belangrijke rol maar ook op het ‘infoscherm’ met de waardes kan je ervoor kiezen om hartslagzones of wattagecijfers in kleurzones te laten indelen zodat je in een oogopslag kan zien of je nog de goeie waardes trapt op training.

Lees hier meer!

De Wahoo Elemnt Bolt in het echt zien? Uiteraard is het toestel mét bijhorende uitleg te bewonderen én koop in onze winkel!  Kom zeker even langs!Meest recent

Ontdek meer promoties

Ontdek meer nieuws

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Graag tot uw dienst.